ALGEMENE INFORMATIE

Welke kleding moet/kan ik aan?

De kleurpoeders zijn het beste te zien op lichte, witte kleding. Dus verschijn zo wit mogelijk gekleed aan de start, het shirt dat je bij inschrijving ontvangt is wit. Zorg zelf voor je onderkleding. De meeste kleuren zullen bij het wassen uit je kleding gaan, echter bestaat de kans dat je kleding niet helemaal schoon meer wordt, draag daarom voor de zekerheid geen kleding die niet vies mag worden.

Hoe wordt het kleurpoeder gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?

Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid en geheel biologisch afbreekbaar.

Verpest het poeder mijn kleren of haren?

Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Net zoals alles dat vuil is: Hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Houd er rekening mee dat de verf lastiger uit te wassen is op plekken waar je zweet. De zommerrun is niet aansprakelijk voor eventuele kleuren die niet goed uitgewassen kunnen worden. Mocht je de kleuren na het evenement graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleuren poeder wel vervagen. Wanneer je wat babyolie aanbrengt op je haar was je het poeder er makkelijker uit!

Beïnvloeden de ‘’Kleurenzones’’ je ogen of je ademhaling?

De zommerrun kleuren poeder is natuurlijk biologisch maïszetmeel. Het is 100% VEILIG. Zoals met alle soorten stof wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen houden. Iedere deelnemer krijgt een bril bij zijn startbewijs om de ogen te beschermen. Deelnemers met lenzen in, raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen!

Kan ik een telefoon of camera meenemen om foto’s te maken?

Jazeker! Je kunt de hele avond door gekke en kleurrijke foto’s schieten als aandenken! Bescherm je camera en/of telefoon echter wel tegen het verfpoeder, door deze tussendoor bijvoorbeeld in een afsluitbaar zakje te doen.

Zijn de kleurpoeders gevaarlijk?

Er wordt gestrooid met gekleurd poeder gemaakt van maïsmeel en is niet gevaarlijk.
Je kunt je haren eventueel beschermen met een pet/hoed/haarband of behandel ze vooraf met olie of een leave-in conditioner. Je haren nadien (enkele malen) wassen is meestal voldoende om de kleuren eruit te krijgen.

Zijn rolstoelen, kinderwagens, steps en andere vervoermiddelen toegestaan?

Rolstoelen en kinderwagens zijn natuurlijk welkom! Denk er wel aan dat deze vies kunnen worden. Andere vervoermiddelen zijn alleen toegestaan voor kinderen t/m 12 jaar mits deze niet elektrisch zijn.

Help ik kan niet hardlopen!

Geen probleem, dit hardloopevenement is geschikt voor iedereen. Zelfs kruipend kun je de finish over komen, als je maar plezier hebt en voor middernacht op de Markt bent.

CONTACT
Zommerrun
Schoolstraat 6
7064 GP Silvolde
info@zommerrun.nl

SOCIAL MEDIA

CONTACT
Zommerrun
Schoolstraat 6
7064 GP Silvolde
info@zommerrun.nl

SOCIAL MEDIA

De Zommerrun wordt georganiseerd door de Zillewoldse Zommermarkt – © 2017 Mijnen Media